lauantai 30. huhtikuuta 2016

Homeettomaksi

Viime lauantaina, viikko sitten saatiin koko tupa myrkytettyä. 
VV-Kuivauksen myrkytys spesialisti tuli lauantaina sumuttamaan myrkyt, oli kyllä tosi kiva kun saatiin sekin viikonlopun aikana hoidettua. Vielä varmuuden vuoksi on tehty kosteusmittauksia lattioista ja nekin oli ok. Eli hyvillä mielin voidaan nyt ruveta rakentamaan uutta. 
http://www.vv-kuivaus.fi
Purkutöiden jälkeen vahinkoalue myrkytetään, meillä siis käsiteltiin kaikki rakenteet, vaikka niissä vaurioita ei olisi ollutkaan. Käsittelyllä estetään mikrobi-, bakteeri- ja homekasvuston sekä hajujen muodostuminen. Rakenteisiin sumutetaan myrkyt ja sen jälkeen 24h annetaan vaikuttaa. Sen jälkeen tuuletettiin paikat. Ja nyt on homeetonta!

Tästä lipastosta tulee meille wc kaluste. Tuohon väliin tulee siis käsienpesu allas. Aluksi ajattelin että vaihtaisin vetimet, mutta olivat niin kauniit että saavat kyllä jäädä. Pientä maalausta vaille lipasto vielä on ja sopiva allas pitäisi löytää. Lipasto on noin sata vuotias ja se löydettiin tori.fi palvelun kautta. Aivan jo näen lopputuloksen mielessäni.
Lipaston kauniit vetimet
Ennemmin esittelin kolme laminaattivaihtoehtoa, päädyttiin siihen vaaleimpaan. Edellisessä kuvassa näytepala näytti vähän vaaleammalta mitä todellisuudessa on. Mietinnässä on vielä kuitenkin että hengittääkö laminaatti tarpeeksi vai tuleeko kuitenkin parketti.
Parador Tammi timber lankku
Keittiöitä ollaan katseltu ja onhan ne kalliita. Torista selailtu käytettyjä ja pari keittiötä mennyt sivusuun, mutta nyt on aika voittaja fiilis! Löysin ilmoituksen että Hämeenlinnan K-Rauta myy Petra-mallikeittiöt uusien alta pois. Laitoin viestiä yhdestä aivan ihanasta ja juurikin meille sopivasta keittiöstä ja kerroin samalla meidän projektista. Monta ostajaa oli ympäri suomea ja meni sitten tarjouskaupaksi. Tehtiin tarjous ja saatin keittiö =) Eli Petra-keittiö Saara malli. Sitä lähdetään hakemaan ensiviikolla. 


Seuraavaksi tullaan puhaltamaan villat lattioihin ja sitten saa aloittaa lattian rakentamisen. Nyt on jo aika helpottunut olo kun ei tullut mitään yllätyksiä vastaan purettaessa. Uskoisin että ollaan jouluna jo kotona =)

10 kommenttia:

  1. Hei,

    mihin ihmeeseen se home häviää, kun laittaa myrkkyjä? Siinä vaan homeitiöit pilkotaan pienemmiksi ja ne säilyvät kuitenkin esim huonepölyssä ja rakenteissa. Olisi kiva kuulla blogissa, millä aineillä teidän taloa nyt on desinfioitu?

    Monet asiantuntijat ovat todenneet, ettei näitä desinfiointeja pitäisi tehdä, vaan rakenteent korjata kunnolla ja vaihtaa.

    http://yle.fi/uutiset/viranomaiset_kaikki_hometalojen_desinfioinnit_turhia/6454355
    http://www.tukes.fi/fi/Ajankohtaista/Tiedotteet/Kemikaalituotevalvonta/Ala-kasittele-hometaloa-tai-irtaimistoa-vaarallisilla-desinfiointiaineilla/

    VastaaPoista
  2. Meillähän on siis purettu kaikki vaurioituneet kohdat, lisäksi eristeet ja paljon paljon muuta, käytännössä hirsirunko ja ulkovuoraus on jäljellä. Ne puuosat mitä ei voitu purkaa on mekaanisesti hiottu. Meillä tuo myrkytys on vielä varotoimenpide. Aineen nimeä en muista, mutta meillä tehtiin siis myrkytys, ei pelkästään desinfiointia. Tuo juttu lähinnä käsittelee sitä että pelkkä desinfiointi ei auta homeongelmaan. Meillä on paljon purettu tervettä ja puhdastakin rakennetta varmuuden vuoksi.

    VastaaPoista
  3. Hei!
    Aloin itsekin seuraamaan tätä teidän blogia, kun me myös käytiin katsomassa tätä samaa taloa, muistaakseni 2014 keväällä. Pohdittiin tarjouksen jättämistä, mutta lopulta päädyttiin rakentamaan uutta. Nyt kun jälkikäteen miettii, niin kuistin kohdalta jäi erikoinen haju mieleen. Enemmänkin talon koko tuli meille ongelmaksi, kun hieman liian pieneksi olisi jäänyt.
    Mutta miten nämä ongelmat ei tullut kuntokartoituksessa esille? Mitä siinä edes tehtiin? Kun eikö vanhan omakotitalon kuntokartoituksessa käydä läpi ylä- ja alapohjan kunnot myös?
    Toinen mikä kiinnostaa tietää, minkälainen budjetti pitää tällaiseen projektiin varata? Tietenkään ei tarvitse kommentoida jos ette halua. Kiinnostaisi vaan tietää että pitääkö tällaiseen projektiin varata muutama kymppi vai likemmäs satanen. Homevauriot ja niiden korjaus on hinnaltaan vaan täysin musta aukko itselleni.

    VastaaPoista
  4. Tervetuloa seuraamaan =) 2014 kesällä me tuo ostettiin. Kuntokartoitukset on tehty eikä mitään huomautusta ollut näistä kohdista missä hometta oli. Luulisi että ammattilainen olisi huomannut jos tekin huomasitte jonkun hajun kuistissa. Me ei hajuja huomattu talossa vasta kun lämmityskausi alkoi ja kosteat ilmat. Näytön aikana oli ovet auki kuistilla, saattoi vaikuttaa asiaan. Ala- ja yläpohja käyty läpi ja niissäkään ei mitään huomauttamista ollut. Ne oli kunnossa muuten, mutta jälkikäteen meille selvisi että katossa ei olekkaan riittävää tuuletusväliä, joka tullaan korjaamaan, vaurioita ei onneksi ole. Meillä vauriot oli laajennusosissa eli kuistissa ja kylpyhuoneessa. Riippuu niin paljon vaurion suuruudesta kuinka paljon tulee kustantamaan. Meillä tehdään paljon varmuuden vuoksi työtä, mutta ompa ainakin sitten käyty kaikki läpi ja varmistettu ettei tule yllätyksiä. Meillä purettu siis kaikki, ihan hirsirunko ja ulkovuoraus jäljellä. Tehdään kaikki työ itse mitä pystytään, joten työlle ei lasketa hintaa, mies onneksi osaa rakentaa. Paljon saatu myös kökkäapuja. Jos tämän kaiken teettäisi niin likempänä satasta kun muutamaa kymmentä tuhatta.

    VastaaPoista
  5. http://m.taloussanomat.fi/asuminen/2013/02/01/homeet-kestavat-kodin-myrkytyksen-terveys-ehka-ei/20131828/310

    Toivon tosiaan että selviätte myrkytyksestä ilman mitään ongelmia. Meillä ammattilaiset tyrmäsi ehdottomasti myrkkyjen käytön. Toivotaan että kaikki kuitenkin menee hyvin.

    VastaaPoista
  6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  7. Tuo kyseinen myrkky on 2013 kielletty ja poistettu markkinoilta. Meillä kuitenkin kaikki homeet/vauriot purettu ja poistettu, ei siis ole tehty pelkkää myrkytystä. Toivotaan että kaikki menee hyvin 😊

    VastaaPoista
  8. Hei, seurailen myös blogin tarinaa sillä oma talo haisee ja nyt tulossa lattioiden avaus ja vaihto. Mulle on sanottu, että laminaatti on yhdenlaista muovia eli ei hengitä. Meille tulee lauta, perheessä lapsia ja koiria, eläminen tulee näkymään
    Kovan työn teette! Nostan hattua!

    VastaaPoista
  9. Kiitokset hatun nostosta 😊 Tsempit teille myös lattiaprojektiin. Paljon ollaan lattia asiaa myös pähkäilty ja tutkittu asiaa, tultiin asiantuntijan kanssa siihen tulokseen, että laminaatti uskalletaan kuitenkin laittaa.

    VastaaPoista