keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Pian saa oikeesti jo muuttaa!

Moikka taas! 
Remppa alkaa alakerrassa olla pian valmis. 
Vielä putkityöt vessaan ja keittiöön, laminaattia lattiaan ja kalusteiden asennusta. 
Pian saa ihan oikeesti jo muuttaa 😊 
Kuisti ja kylpyhuone tehdään loppuun sitten kun on päästy muuttamaan. Tämä viikko pidetään vapaata raksalta. Uskomattoman hyvä fiilis kun näkee, että valmista alkaa olla ja nyt kun on paljon oleskeltu talossa sisällä, varmistui että puhdas se on! Mitään oireita ei ole tullut, monena päivänä oltu siellä aamusta iltaan. Pitkiä päiviä on tehty, aamulla yleensä 5 aikaan herätys ja iltaan asti tehty töitä. Raskasta, mutta palkitsevaa. 
Keittiö on vielä kodinkoneiden asennusta ja putkitöitä vaille.
Päädyttiin tuohon välitilan laattaan, oikein kivan 
näköinen siitä tuli. Laminaatti oli myös oikein kivan näköinen, siitä kirjoittelen vielä lisää infoa seuraavassa postauksessa, kun saan parempia kuvia valmiista lattiasta. 
Nyt ei tarvikkaan käyttää sitä vanhaa väliaikaista pihasaunaa. Heinäkuussa meille tuodaan uusi pihasauna, ihanaa!   
Uudelle saunalle tehtiin pohjaa ja vanha sauna siirrettiin tieltä pois. 
Tuosta saunan takaa kaadettiin sellaset 12 puuta samalla. 
Se valtavan kokoinen tuija kaadettiin samalla terassin tieltä pois. Nyt paistaa ilta-aurinko saunalle, tulevalle terassille ja muutenkin tulee valoa tontille. Saatiin samalla pitkäksi aikaa polttopuuta.

Ilmanvaihtoa parannettiin aurinkokennolla toimivilla tuulettimilla. Ecovent turbo aurikopuhaltimet ostettiin K-raudasta. Näillä saa todella helposti parannettua ilmanvaihtoa. Eron todellakin huomaa sisällä ja oikein toimivat systeemit oli. Ulkoa ei kovin kivan näköiset, mutta sisältä aika huomaamattomat. Voin suositella jos pienellä budjetilla ja työmäärällä pitää parantaa ilmanvaihtoa. 
 Nyt vietetään viikko mökillä. Täälläkin pitäisi tehdä pihaa ja pientä remonttia, mutta jätetään se myöhemmälle. 
Hyvää juhannusta kaikille! 

4 kommenttia:

 1. Vautsi, tuntuu että hirveellä vauhdilla ootte saaneet jo homman kohta valmiiksi! :) Vastahan te aloitte purkamaan :D Mutta aina parempi ja upean näköistä! <3

  VastaaPoista
 2. On kyllä nopeesti saatu valmista :) Eikä mitenkää kauheesti edes hätäilty. Toki muuton jälkeen vielä kylppäri, kodinhoitohuone ja koko yläkerta. Jos ensi keväänä olis kaikki ihan valmiina :)

  VastaaPoista
 3. Mites teillä menee? Joko ootte päässeet muuttamaan? Meillä vihdoin oli se viimeinen kunnollinen tarkistus näytteineen kaikkineen ja kuitenkin paljastui että alapohja on ihan umpihomeessa sekä vanhan tuvan puolen alin hirsikerros ihan hapannutta ja muurahaisten syömää haperoa. Aika sekavat fiilikset. Kun pääsis asiassa eteenpäin, tietäs että alotetaanko rempata vai onnistuuko kaupan purku.

  VastaaPoista
 4. Voi ei :( Toivotaan että kaupanpurku onnistuisi. Nuo alapohjan rempat on aina vähän vaikeempia. Ei muuta kun voimia taisteluun siellä ja kaikkea hyvää toivon teille. Meillä loppurutistukset ja alkaa vähän jo puhti loppua, mutta elokuun aikana varmaan saadaan muuttovalmiiksi. Toivottavasti :)

  VastaaPoista