perjantai 30. joulukuuta 2016

Pitkän hiljaisuuden jälkeen pikapäivitystä

Ollaan pidetty vähän lomaa koko remppa hommasta jonkin aikaa. Ei yhtään pahitteeksi ollut pieni hengähdystauko tähän väliin. Lähdetään vielä käyttämään saamamme lahjakortit nyt Uutena Vuotena. Tulee todella oikeaan aikaan tämä "loma".
 Heti alkuvuodesta kuitenkin on taas aloitettava hommat, että saadaan joskus kylpyhuone valmiiksi. Jotain kuitenkin on saatu valmiiksi mistä kertoa. Eli kylpyhuoneessa on nyt eristeet paikoillaan ja seuraavaksi tehdään lattia. 
Tämä kuva on syksyltä kun kylpyhuone oli purettu.

Nyt on villat seinissä

Katossa myös eristeet paikoillaan.
Onneksi on säästytty paukkupakkasilta vielä tähän asti. Saatiin eristeet paikoilleen, niin tarkenee tuossa seinän takana talven yli. Ollaan pärjätty hyvin pihasaunalla, kun ei vesikään ole joka kerta päässyt jäätymään. Aikaa se tietysti vie tuo saunan lämmittely ja vesien kantaminen ym. Ei voi vain käydä "pikasuihkussa" silloin kun haluaa, pitää oikein suunnitella päivät koska pesulle on päästävä. Huomenna kun lähdetään Uutta Vuotta viettämään niin päästään pitkästä aikaa suihkuun hotellissa, IHANAA =) Pienet on ihmisellä ilot. Meinaan käydä ihan useamman kerran ja nauttia lämpimästä suihkusta kauan.

 Eteiseen saatiin paikoilleen naulakko kalusteet, nekin on vielä vähän kesken, mutta kuitenkin jo käytössä. Tähän paneeliseinälle tulossa siis vielä mustat metallikoukut takeille ja hyllyn kannattimet maalataan mustaksi. Nurkassa näkyvä rekki takeille jää paikoilleen ja laitetaan pienellä "väliseinällä" vähän piiloon. Pientä laitto vaille, mutta ajaa jo asiansa. Tykkään tuosta puusta ja sen sävystä aivan valtavasti.  

Tuo pöytäosa/penkki sisältää kaksi isoa vetolaatikkoa, joiden sisällä vielä pienemmät vetolaatikot. Aivan käsittämätön tilaihme. Näitä oli aluksi kaksi, mutta toisesta laatikosta purettiin kannet että saatiin seinälle sama paneeli ja hylly vielä samaa puuta. 
Tilaa riittää jo tässä yhdessäkin tarpeeksi. 
Nämä saatiin Aukialta lahjoitusena ja iso kiitos siitä =) 
Samaa sävyä on olohuoneessa vanhoissa hirsissä.
Sopii lattian ja valkeiden sävyjen kanssa aivan nappiin.
Olen odottanut sitä valtavan kaunista lumimaisemaa,
mutta tähän huurteiseen on nyt tyydyttävä tältäerää =)
Keväällä taas alkaa rytinällä valmistua. Kylpyhuone/kodinhoitohuoneen rakentamisesta kirjoitellaan kun siinä edetään. Sen jälkeen vuorossa yläkerta ja makuuhuoneet. Siinä välillä tulee päiviteltyä varmasti kaikkea maan ja taivaan väliltä. 

Valitettavan paljon on kantautunut korviin uusia hometarinoita.  Koitetaan jakaa vertaistukea, eikä missään tapauksessa luovuteta. Koittaa vaan jaksaa yrittää vaikka vaikeaa on sekin, tiedän. Onneksi paljon muutoksia on tapahtunut ja asiaa ymmärretään monelta kantilta yhä paremmin. Kaikki tapaukset on niin yksilöllisiä, aina se ei ole se kauhein mahdollinen painajainen. Suuri osa kohteista saadaan korjattua hyvin, tietysti on niitä tarinoita joissa on altistuttu niin pahasti, että oikein mikään tila ei tunnu olevan tarpeeksi puhdas. Joskus tarina kuitenkin päättyy onnellisesti. Uskallanko sanoa jo meidän tarinaa sellaiseksi =) En tiedä kauanko kestää se epäily ja neuroosin kaltainen vaatteiden haistelu ym. Kaikki kuitenkin oireettomia ja kotona on hyvä olla. 
Tsempit kaikille asian kanssa painiville.

Voikaa hyvin ja jaksakaa.
Kaikille hyvää Uutta Vuotta! 

Meihin voi ottaa myös yhteyttä viestillä Facebookissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti