keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Nyt alkaa hulina ja valmista tulee

Kimillä alkoi loma joten se tarkoittaa paljon töitä =D Tällä viikolla on tarkoitus tehdä sähkötöitä, putkitöitä, seinät ja katot loppuun, vessan lattian valu ja maalaillaan seiniä ja piironkia.

Itse olen vielä töissä ja loma alkaa vasta kuuden viikon päästä,
yritän kuitenkin olla niin paljon apuna kun ehdin.


Pihaan oli ilmestynyt kaivinkone, joten pian saadaan varmaan tasoitettua tuo kukkapenkki tuosta terassin tieltä pois ja kaikki möykyt ja kasat tontilta. Kaatopaikkakuormatkin pitäisi viedä pois tontilta. Hommaa riittää ja paljon!
Hyvästi nurmikko ja kukkapenkki =D



Tässä on meidän väliaikainen pihasauna, minkä Kim teki kun vielä asuttiin talossa, kylpyhuoneessa oli siis remontti aloitettu ja se jäi kesken homelöydösten takia, meillä ollut pesutiloja, eikä vielä vuokra asuntoa tiedossa. Aluksi käytiin uimahallissa ja sukulaisten luona pesulla. Se ei ollut yhtään kivaa soitella aina jollekkin että pääsiskö suihkuun. Tuossa siis saunottiin talvella ennen kun päästiin muuttamaan evakkoon. Tuo aika oli raskasta, kannettiin vesi saunalle ja kovan homman takana oli että pääsi työpäivän jälkeen pesulle. Homeen hajuiset pyyhkeet ja vaatteet saunomisen jälkeen on jäänyt elävästi mieleen. Taloa tutkittiin ja odoteltiin pelonsekaisin tuntein tuloksia. Muutenkin tulevaisuus oli ns. jäissä. Mitään ei voinut suunnitella, eikä tietty mihin ahdinkoon kaikki johtaa. Nyt ollaan kuitenkin ns. voiton puolella vaikka urakka meillä on kova. Aluksi ajattelin kertoa teille tarkemmin tästä ahdingosta ja kaikesta p***asta mitä tämä meidän elämään on tuonut, mutta jotenkin tuntuu nyt siltä että haluan itsekin jättää asian taakse ja jatkaa vain eteenpäin. Nyt kun se vihdoin on mahdollista, lähes 2 vuoden taistelun jälkeen.



Jossain vaiheessa tehdään uusi terassi ja portaat, portaita on pakko vähän siirtää, että saa lisää tilaa tuolle kukalle.
Kukkaahan ei voi siirtää =D
Yläkerran ikkunalipan päälle oli lintu tehnyt pesän, siellä se kökötti rauhas, ennemmin jo mietin että millä sen sieltä pudottais, nyt en raaski sitä mennä tiputtamaan jos siellä on poikaset tai munat. Antaa olla siinä nyt hetken, ei kai tuosta haittaakaan ole.
Nurmikko tuli maanantaina leikattua ja vähän pihaa siistittyä. Pihahommat jää ensi kesään suurin osa, nyt keskitytään siihen että saadaan sisätilat ensin asuttaviksi. Vaikka tykkäänkin puutarhassa mönkiä, niin nyt on pakko raksailla. Tarkasti kun kuvaa katsoo, siellä on taas raksamaskotti Lissu =D

Kesällä nämä maisemat on niin mieltä rauhoittavat. Talvesta ei viimeksi jäänyt kun huono muisto, muutettiin evakkoon juuri ennen joulua ja asuminen täällä oli yhtä tuskaa. Ehkä talvenkin täällä sitten viihtyy kun ei ole enää näitä home huolia ja murheita.
Nämä ihanat kielot on valitettavasti justiin siinä kukkapenkissä mikä menee matalaksi terassin tieltä. Mitenkähän käy jos ne kaivaa ylös ja siirtää mättäinä? Jos sais ne pelastettua toiseen paikkaan kasvamaan.

Pian tulossa paljon remppakuvia, valmista tulee kovaa vauhtia. Jeee !

Voit seurata meitä nyt myös Instagramissa BackHome















4 kommenttia:

  1. Eikö kielot aika helposti leviä ja innostu uuteen kasvuun :) Näin ainakin anoppi meinas. Mä kävin kans hakemas niitä vähä aikaa sit kun bongasin lenkin varrelta. Ihana pioniko tuos rappusten vieres <3

    VastaaPoista
  2. Kai se pioni on, jalopioni ehkä :) Tuossa vain ei ole semmonen iso monilehtinen kukka. Siirrän niitä kieloja muutaman mättään, toivottavasti lähtevät kasvamaan.

    VastaaPoista
  3. Tarhapionilta näyttää. Saa siirtää. Ei ole niin kranttu, kun "normaali" pioni :)
    Kieloja voi siirtää myös mättäinä, lähtevät varmasti uudessakin paikassa kasvuun.

    VastaaPoista
  4. Kiitos tiedosta :) Eli uskallan siis siirtää, hyvä juttu. Helmpompi toteuttaa kun tuo portaiden siirto :)

    VastaaPoista