tiistai 17. toukokuuta 2016

Ledit ja etsintäkuulutus laatalle



Viikonloppuna olisi tarkoitus levyttää seinät. Löydettiin ihan kivan näköistä piilutettua tarkistin sata kertaa että kirjoitin oikein hirsipaneelia, mitä tulee meille ainakin olohuoneeseen. Se maalataan valkoiseksi peittävällä puusuojalla. Kivasti mielestäni sopii vanhan talon henkeen, kun näyttää ihan vanhalta käsin työstetyltä hirreltä. Alkuperäistä hirttä jätetään näkyviin vain vessaan.
Päädyttiin halvempaan vaihtoehtoon, eli ostetaan maalaamatonta päätypontattua paneelia ja maalataan se sitten valkoiseksi. Oli niin paljon kalliimpaa ostaa suoraa 
valkoisena ja saadaan varmasti oikean sävyinen, ettei ole kaikki eri sävyn valkoista.



Keittiöön tulee ihan vain levyt ja välitilaan laatta. Löysin netistä kivan näköisen laatan, mutta sitä en vielä mistään liikkeestä ole löytänyt. Kertokaa ihmeessä jos näyttää tutulta tuo alla oleva laatta, tai olet nähnyt tuon tyylistä jossain liikkeessä. Eteisen seinät levytetään ja maalataan. Kuistin seiniä olen miettinyt moneen otteeseen. Ensin olin sitä mieltä, että pystypanelointi sopisi. Sitten mietittiin ettei nyt vain tule liikaa erilaisia seiniä, ettei näytä "tilkkutäkiltä". Saattaa olla että ne kuitenkin nyt levytetään, sen näkee nyt viikonloppuna mitä sinne seinille lopuksi laitettiin.

Tämän tyylinen laatta pitäisi löytää.
Saa vinkata jos on tullut jossain vastaan =)

Valaisimet tilataan netistä tällä viikolla, meille tulee upotettuja led valaisimia joka huoneeseen, ainoastaan ruokailutilaan pöydän päälle tulee tavallinen riippuva lamppu. Led valonauhaa tulee ainakin portaikkoon ja mahdollisesti myös keittiöön kaapiston alle.
Tykkään kyllä joskus lämpöisestä valosta ja aluksi vähän epäröin, että laittaakko kaikki led valoja. Meillä on kuitenkin aika paljon pöytälamppuja ja lattiavalaisimia ostetaan pari lisää, joten niillä saa sitten lämpöisen "tunnelma valaistuksen" aikaan jos tahtoo. Lumenit ja kelvinit oli kuitenkin aika vieras aihe itselle, piti hieman netistä etsiä neuvoja, millainen led valo asuintiloissa pitää edes olla. En halua kuitenkaan että silmiä häikäisee kun valot on päällä. Himmentimiä meille tuskin tulee? Ehkä. 

Vinkkejä ja neuvoja otetaan vastaan =) Onko teillä laitettu ledit?Olettekko tykänneet? Mitä muuttaisit ym.?

Näiden lisäksi tulee vielä isompia neliskanttisia, ainakin vessaan.

Lauantaina pääsen Asuntomessuille Bloggaajat tapahtumaan =) Sieltä varmasti saan vielä uusia ideoita ja tuulta purjeisiin. 
Odotan innoissani että pääsen katselemaan kohteita ja tapaamaan muita bloggaajia. Varmasti tulee vinkkejä ja neuvoja, mitä kaipaankin näin keltanokka bloggaajana. 
Kerron sitten Asuntomessujen annista ja viikonlopun 
urakasta ensi viikolla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti