tiistai 29. maaliskuuta 2016

Pääsiäisen pashoja hommia

Nonii, pyhät meni ja arki on taas täällä. Meillä meni melkein koko pääsiäinen purkuhommissa. Ennemmin jo kerroin kun purku aloitettiin, että olohuoneesta löytyi vanha oviaukko. Sitä siinä pyhinä katteltiin, niin välähti idea, että siitä tehdään oviaukko uudelleen. Pariovet lämpölasilla kun oli jo valmiina. Eli ovi tulee tuohon ikkunoiden väliin. Näen jo mielessäni lopputuloksen. 



Perjantaina purettiin vessaa. Pas**ja hommia. Huomattiin melkein kämpällä vasta, että Kimin paitaan oli eksyny vähän roiskeita =D Käytiin kuitenkin matkalla hakemassa ruokaakin. Tuolla hihalla ei kyllä olisi viittiny pyyhkiä edes hikiä ottalta!
Ei se oo mies eikä mikää, jos ei pyhäpäivänä oo hihat vähä pashas

Vessa purettiin ja tuo vessan lattia saatiin melkein kokonaan pyhinä purettua.




Olohuoneen seinät on nyt purettu, mitään yllätyksiä ei ole tullut vastaan ja kaikki paikat näyttää olevan oikein hyvässä kunnossa, komeita hirsiseiniä paljastuu. Lattiaa vähän jo aloitettiin purkamaan.



Olohuoneen seinät purettuna, seuraavaksi lattia pois.







Olohuoneen seinältä löytyy vähän ironiaa!





IRTAIMISTON PUHDISTUS


Kaikki tapaukset on aina yksilöllisiä, joten kannattaa ottaa yhteyttä esimerkiksi asumisterveysliittoon, hengitysliittoon, terveystarkastajaan, tai muuhun ammattilaiseen. Netistä löytyy jo hyvin ohjeita puhdistukseen. Meillä pelastettiin osa irtaimistosta näin. Ihan ensimmäisiä neuvoja mitä minä sain, olivat täysin vääriä. Pakkaseen neuvottiin viemään, totuushan on että pakkasessa ne homeitiöt vain säilyy! Onneksi otin vielä asioista selvää enemmän. Sata-asteinen kuiva sauna siis tappaa nuo itiöt, mutta ei silti poista niitä. Tuon jälkeen on hyvä vielä tampata, imuroida tai vielä pestä kuumassa ja käyttää kuivausrummussa. Siis saunan kautta meni meillä kaikki tavarat mitä säästettiin. Hurja työ tuossa oli kun joka ikinen tavara piti saunottaa ja sen jälkeen vielä puhdistaa! 

Meillä ei säilytetty juuri mitään tekstiilejä, ainoastaan pelastettiin hyvin pieni osa vaatteista. Käytännössä kaikki mitä ei pystynyt viemään kuumaan saunaan tai pestä tosi kuumassa, meni suoraa roskiin tai poltettiin. Kaupasta haettiin pakolliset, peitot ja tyynyt aluksi. Kengät ja laukut saunotettiin, mutta suuri osa niistäkin meni kaatopaikalle. Yksitellen, tavara kerrallaan tuotiin sisälle evakkoasuntoon. Jos tuli oireita, heitettiin pois. Kaikista varmin tapa oli pikkuhiljaa tuoda niitä sisälle puhdistamisen jälkeen.



Nämä oli vielä jäänyt sisälle, ennen purkua meni kaikki loputkin kaatopaikkakuormaan. Mitään näistä en jaksanut enää yrittää puhdistaa, on tuota hommaa ihan tarpeeksi jo muutenkin

Evakkoon muutettaessa meillä oli pesukone ja kuivausrumpu yötä päivää päällä. Pesimme 80/90 asteen ohjelmalla vaatteita ja sen jälkeen kuivausrumpuun, joitain saunotettiin vielä ennen pesua. Meillä tuo 60 astetta ei riittänyt alkuunkaan, mitä monessa ohjeessa neuvotaan. Astianpesukoneen kuumimman pesuohjelman kautta meni mm. lasten leluja ja kaikki astiat. Lasten leluista kaikki pehmolelut ym. huokoiset, paperit ym meni suoraan poltettavaksi. Jotkut ihan vain varmuuden vuoksi. Huonekaluista ei jäänyt oikeastaan mitään. 

Kaikki kukat meni suoraa kaatopaikalle. Kaikki ruoka, kuivaruoka,  kasvorasvat, koiranruoat, mausteet yms. meni suoraa roskiin. Valokuvat, tärkeät paperit, ym. on lähinnä säilytyksessä varastossa, kaikki muut paperit ja kirjat poltettiin. Jotkut vie kuvat uudelleen teetettäväksi tai laminoi ne. Itse otin kännykällä kuvia valokuvista. Jos jotain hyvää tästä etsii, niin eipähän ole enää mitään turhaa romua tai krääsää kaapeissa. Tuli kerralla siivottua kaikki turha pois.

Hommat jatkuu purkamisen merkeissä vielä jonkin aikaa. Voit seurata meitä myös Facebookissa, sinne tulee vähän useammin päivityksiä ja kuvia =) Linkki Facebook sivuillemme löytyy yläreunasta vasemmalta.



4 kommenttia:

  1. Kaunista hirsiseinää!:) Voi helvata, mikä homma jos jotain haluaa säästää - jännityksellä täällä odotellaan että mitä meillä tuleman pitää.

    VastaaPoista
  2. On siinä kyllä valtava homma tuossa puhdistamisessa. Mitenkä teidän tilanne, onko lisätutkimuksia vielä ehditty tekemään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä kävi homekoirat ja merkkasivat vahvasti eteisen ja pikkuvessan (näitä jo epäiltiin itsekin, kun samaa laajennusosaa kylppärin kanssa joka me korjattiin ja vesieristeitä ei ollut) sekä yläkerran puolilämpimistä varastoista 3/4, mutta ei niin vahvasti. Myös sisäilmaekspertti kävi ja teilasi myös alapohjan. Vielä tutkitaan lisää, mm. kylppäri-eteinen-vessa-laajennusosan vinttitila, kun koirien ilmaisut olivat yläsuuntaan.

      Poista
    2. No laajennusosa on vielä melko helppo korjailla. Niinkun meilläkin kummatkin laajennusosat sai tuomion. Alapohjan kanssa voi tulla haasteita, mutta toivotaan että menee helpolla, tuulettumisen lisäämisellä yms. Tsemppiä sinne =)

      Poista